Werkt zonder dat u het merkt.

De luchtverwarmer zorgt voor een geruisarm en comfortabel woonklimaat.

is een modulerend systeem dat u onbehaaglijke temperatuurschommelingen bespaart. Zijn hoog rendementfilter zorgt permanent voor zuivere lucht en in de zomer kunt u uw systeem, mits een optie, probleemloos als airco laten functioneren.

***

Comfortabel. Snel. Geruisloos.

Uw is een traploos modulerende luchtverwarmer: hij past zijn vermogen telkens aan bij de gevraagde warmte. Daalt de temperatuur dan spijkert SPHERE op hoog vermogen bij en gaat vervolgens lager branden naarmate hij de gewenste temperaturen realiseert. U krijgt dus geen hinder van plotse schommelingen.

De systeemventilator brengt zijn toerental voortdurend in overeenstemming met het geleverde vermogen. Zo stijgt de lucht geleidelijk op uit de roosters en hebt u geen last van tocht.

Is er geen warmte nodig dan draait die ventilator op erg laag toerental. U geniet dus steeds van gefilterde, zuivere lucht en er hoopt zich geen warme lucht op aan het plafond.

Uw binnentemperatuur wordt steeds nauwkeurig en onmerkbaar geregeld. U geniet op elk moment van een optimaal klimaatcomfort.

***

Sphere ontlast uw budget, spaart het milieu.

Multicalor heeft bij het ontwerpen van bijzonder veel aandacht besteed aan rendement en milieu. De grondig bestudeerde warmtewisselaar verhoogt het rendement tot extreem hoge waarden. De geavanceerde ventilatoren verlagen opmerkelijk het energieverbruik. De technisch performante voorgemengde brander verlaagt de uitstoot van schadelijke gassen en spaart het milieu.

***

U verbruikt minder gas.

Uw is een hoog-rendement-toestel zonder waakvlam. Hij haalt dus aanzienlijk meer warmte uit een kubieke meter gas dan een klassiek toestel. Zijn verbruik ligt maar liefst 15 tot 20% lager. Bovendien blijft het rendement het hele jaar door hoog, onafhankelijk van de belasting. Het grote voordeel van luchtverwarming is immers de lage temperatuur van de terugnamelucht, die het hele stookseizoen nagenoeg constant blijft.

***

U verbruikt minder elektriciteit.

De warmtewisselaar is speciaal ontworpen voor een zo laag mogelijke luchtweerstand. Zo verplaatst uw voldoende lucht met een kleinere ventilator. Dit heeft minder geluid en elektriciteitsverbruik als gevolg. Bovendien is de ventilator voorzien van een geluidsarme, elektronisch geregelde gelijkstroommotor. Deze ventilator is perfect regelbaar en verbruikt nog slechts de helft stroom in vergelijking met een klassiek type.

***

U spaart het milieu.

Dankzij het hoge rendement spring de bijzonder zuinig om met aardgas. De uitstoot van het bekende broeikasgas CO2 is tot een uitzonderlijk laag niveau teruggebracht.

De geavanceerde, voorgemengde brander beperkte de uitstoot van Nox, de veroorzaker van de zure regen.  

***

laat zich gemakkelijk bedienen.

En druk op de knop.

De temperatuur aanpassen vergt slechts n druk op de knop. De modulerende thermostaat doet de rest. De besturingscomputer bepaalt de optimale stand van de brander en het meest.

***